Jacks of June 2024

Ilgai laukta pokerio serija Vilniuje suplakė dvejopų įspūdžių kokteilį. Buvo gerų dalykų, tačiau neapsieita ir be taisytinų, ir netgi itin neskanios vyšnios ant torto pačiame paskutiniame programos turnyre.

Prie stalų sutikau senų pažįstamų, radau įdomių pašnekovų bei užsimezgė naujų pažinčių. Tas "senas geras" socialinis aspektas, dėl kurio gyvas pokeris, mano nuomone, nepakankamai (į)vertinamas. Nepaisant to, kad serijos metu buvusi vieša reklaminė kampanija sukosi apie Eurolygos legendas, daugeliui pokeristų daug smagiau buvo dalintis stalais su kortų žaidimo meistrais, o ne pasinaudoti proga įsiamžinti su prieš daugelį metų žvaigždėmis vadintais oranžinio kamuolio virtuozais.
Paulius VaitiekūnasMatas Cimbolas
Tvarkaraštyje 31 turnyras, tačiau kiek teko išgirsti nuomonių, taisytinų dalykų yra. Pavyzdžiui, pagrindinis turnyras (Main Event) skirtas "nedirbantiems" iš esmės, arba dėl pokerio tenka imti atostogas. Jeigu turnyrą paslinkti per porą dienų ir dirbantiems turėti galimybę žaisti 1C ("turbo" versiją) penktadienį vakare, antrą dieną rengti šeštadienį, o finalą sekmadienį, galimai skaičiai būtų dar įspūdingesni. Žinoma, sumoje vertinant, viskas gerai, pirmąkart siūloma (150 tūkst. eurų garantija) buvo lengvai surinkta ir viršyta, tačiau 1C dalyvių skaičius buvo nuviliantis. O taip nutiko, mano nuomone, todėl, kad dauguma dirbančių nenori/negali imti "laisvų dienų" dėl pokerio. Net ir tie, kurie dirba tokius darbus, kur galėtų sau leisti ne po vieną kulką sušauti... Nemaloniai nustebino ir kai kurių šalutinių turnyrų dalyvių skaičiai. 

Belieka tik spėlioti, KODĖL taip nutiko. Geri orai, atostogų metas, ekonominės priežastys, tvarkaraščio ypatumai. Priežasčių, kodėl nežaisti galėjo būti ir keletas, o žaisti - bent viena. Išskirtinis trofėjus.


Net ir tie keli svečiai iš užsienio, kuriuos teko sutikti prie stalų pripažino, jog tai gražiausi matyti apdovanojimai, jei vertinti žemų ir vidutinių įpirkų turnyrus. Gal aš ir subjektyvus, nes tai lokali serija, gal tie užsieniečiai mažai keliavę... bet tikrai mielai pasidėčiau tokį apdovanojimą gerai matomoje vietoje savo namuose. 

Apturėjau dar vieną pirmą kartą. Žaidžiau PLO4/PLO5 turnyre. Teko dalintis stalu su Matu Cimbolu. Smagiai praleistas laikas, gera patirtis, nauja pažintis (5 vieta iš 15). 

Kaip sekėsi visos serijos metu? Pusėtinai. Toks būtų asmeninis vertinimas. Žaidžiau 9 turnyrus, kažkur teko pakartotinai įsipirkti, 3 kartus savo pasirodymus baigiau piniguose. Ryškiausias pasiekimas - 10 vieta (iš 390 dalyvių) pagrindiniame turnyre. Iš vienos pusės kiek liūdna, kad "ir vėl tiek ne daug" pritrūko, iš kitos pusės - džiaugiuosi, nes įveiktas ilgas kelias, pademonstruotas neblogas žaidimas.


Įsimintiniausia ranka nutiko artėjant pagr. turnyro finaliniam stalui. Žaidėme 10K/20K (20K). Tuo metu turėjau šiek tiek 430K. Solidžiai žaidžiantis vokietis iš CO atidarė (40K), button pozicijoje buvęs žaidėjas nusimetė, Vitalijus Kuzmyčius (SB) nusimetė, aš iš BB atsakiau.

Flop: Q♦J♦T♥

check, oponentas deda 60K, aš kiek pagalvojęs atsakau.

Turn: T♦

check, oponentas neužtrunka su sprendimu, barbena į stalą (check).

River: 7♣

Norėjau sulaukti riebaus permušimo (blogiausiu atveju - atsakymo), todėl dėjau mažai - tik 35K. Tačiau šįkart planas "neišdegė", nors nelabai čia ir buvo variantų, ko gero. Vokietis tiesiog atsakė, atskleisdamas tik vieną savo kortą - damą. 

Komentaruose spėkite, kokią ranką turėjau! Kažkas iš teisingai atsakiusių laimės kortų kaladę. 

Gaila, bet festivalio finišo tortas buvo papuoštas ne pačia skaniausia vyšnia. Paskutiniu numeriu festivalio programoje buvo pažymėta atranka į (kitą mėnesį vyksiantį) €555 įpirkos turnyrą. 

Nei pradiniame aprašyme, nei ekranuose nebuvo informacijos apie add-on. Tačiau susirinkus itin mažam skaičiui, ir atsiradus nepadoraus overlay galimybei, organizatoriai pradėjo kalbėti, jog pasibaigus vėlyvai registracijai, bus add-on (30K žetonų už 60 eurų). 

Kadangi įpirkų skaičius nedžiugino, esant penkiolikai žaidėjų (kurie puikiai telpa prie dviejų stalų), "kažkodėl" buvo priimtas sprendimas atidaryti trečią stalą ir versti žaisti 5-handed. Suprantu, kad organizatoriai darė viską, kad tik nebūtų nuostolingas tas paskutinis turnyras, bet iš žaidėjų perspektyvos neskaniai visa tai atrodė.

Tokiame formate, spaudžiant maksimalią vertę, kaip ir privaloma pirkti add-on. Bet aš nutariau pabūti principingas ir nebyliai balsuoti kojomis, t.y. nepirkti. Ir tokį sprendimą padariusių buvo dauguma.

Bet nesinori baigti įrašo neigiama nata, tad pavardinsiu, kas buvo gerai. Žinoma, tai subjektyvi asmeninė nuomonė: 
  • apipavidalinimas - sienelė nuotraukoms, dekoracijos 
  • daugiau nei pusšimtis dalyvių iš kitų šalių (svečiai iš Latvijos, Estijos, Švedijos, Norvegijos, Vokietijos, Airijos) 
  • "švaistūno" (highroller) turnyro dydis 
  • trofėjai - išskirtinio dizaino 
  • prizas-siurprizas - limituoto leidimo "Jacks of June" butelis turnyrą laimėjus su JJ 
  • turinio komandos darbas - nuotraukos, stories, straipsniai, tiesioginiai reportažai 
  • garantiniai fondai - ilgai lauktas ir sveikintinas žingsnis į priekį 
P.S. Ir būtinai kitam festivaliui reiktų pasiūlyti kažką geresnio nei pasirašinėjimą ant lapų kiekviename turnyre (dėl leidimo įamžinti nuotraukose ir video). Duodi sutikimą visai serijai - gauni išskirtinę apyrankę. Arba moki kasoje įpirką, papildomai pasirašai online formą. Tikrai yra būdų kaip išsaugoti popieriaus (ir medžių).


Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

GUKPT Luton 2022

Polish Poker Winter Cup - 2024